Jak přihlásit povídku: průvodce pro autory

Říj 19, 2024 | Různé, Soutěž

Jak přihlásit povídku do soutěže

Zde naleznete podrobný popis postupu, jak přihlásit povídku do ročníku 2025 literární soutěže Vidoucí. Doporučujeme registraci, přihlášení i vkládání povídky vyplňovat na počítači. Na tabletu či telefonu mohou nastat nepředvídané chyby.

1. Klikněte na tlačítko „Chci se zúčastnit“ v pravém horním rohu webu, nebo alternativně klikněte na tento odkaz.

2. Vyplňte registrační formulář. Přihlašovací formulář vpravo (na menších obrazovkách dole) slouží pro opětovné přihlášení, když jste již registrováni.

Screenshot registračního formuláře

Je potřeba, aby emailová adresa byla reálná a fungující, slouží jako kontakt během soutěže. Nemusíte se přihlásit pod svým skutečným jménem, můžete využít umělecký pseudonym.

3. Klikněte na tlačítko „Potvrdit“. Pokud se objeví chybová hláška Google reCaptcha, nevšímejte si jí a odvážně znovu potvrďte registraci. Když bude vše v pořádku, objeví se zelená potvrzovací hláška.

4. Přihlašte se uživatelským jménem a heslem ve formuláři vpravo (na menších obrazovkách dole).

Screenshot přihlašovacího formuláře

5. Vyplňte formulář Zaslání povídky do soutěže. Povinná pole jsou Název povídky, Text povídky, Jméno autora, Kontaktní email a Žánr. Ostatní jsou nepovinná, avšak velmi doporučovaná.

Screenshot formuláře vkládání povídky

Okno editoru, kde vkládáte text povídky, lze zvětšit potažením za pravý dolní roh. Nepoužívejte prosím tlačítko fullscreen (obdélník se čtyřmi šipkami), nedá se z něj vrátit zpět a povídku nebudete moci odeslat.

Editor má nastavené omezení na 1800 až 54 000 znaků, nicméně počítejte s tím, že každý textový editor počítá znaky trochu jinak, a má-li vaše povídka hraniční počet znaků, může se stát, že automatickou kontrolou neprojde. Rychlé řešení je zvýšit/snížit počet znaků a zkusit povídku odeslat znovu. Pokud se vám nebude dařit povídku odeslat, napište nám na soutez@vidouci.cz, vše vyřešíme.

6. Pokud bude vše v pořádku, povídka bude nahrána do systému a uvidíte ji na stránce Profil autora/ky, kde bude čekat na schválení administrátorkou. Systém nezasílá potvrzující emaily.

Screenshot stránky Profil autora

Dokud není povídka schválena, můžete ji upravit (ikonka tužky) nebo smazat (ikonka popelnice). Náhled zobrazíte kliknutím na ikonku oka. Všechny ikonky jsou na stránce zcela vpravo.

7. Pokud povídka projde kontrolou formálních náležitostí, bude schválena a přijata do soutěže. Pokud ne, nebo bude jakýkoliv jiný problém, administrátorka soutěže vás kontaktuje na mailu uvedeném při registraci.

Těšíme se na vaše příspěvky!

 

Další články